И през 2020-та, Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (ВАНЕ) се включи като организация-партньор на Хотелския форум. Най-голямото събитие за инвестиции и управление на хотели у нас се проведе на 30 септември – в новия Гранд Хотел Миленииум София и на първи октомври – онлайн.

Във форума участваха 40 лектора и над 450 делегати – основно собственици и мениджъри на хотели и хотелски групи.

От създаването си, ВАНЕ участва активно с експертна подкрепа в организацията на Форума и по-специално в подготовката на конферентната програма. Много от членовете на Асоциацията са канени и се включват като лектори в дискусиите.

Сред тазгодишните наши панелисти бяха Жулиета Серафимова – генерален мениджър на София Хотелс Мениджмънт и Гранд Хотел Милениум София; Светослав Панев – генерален мениджър на Бест Уестърн Премиер София Еърпорт; Димитър Колев – генерален мениджър на Пирин Голф (Банско); Драгослав Минчев – генерален мениджър на „Метрополитън хотел София”; Живко Желязков – генерален мениджър на хотел Централ (София); Николай Русев – генерален мениджър на Гранд Хотел София; Светла Станева – мениджър корпоративно развитие на хотел Дипломат Плаза (Луковит); Антония Писленска – клъстър генерален мениджър на Rosslyn Hotels; Милена Иванова – генерален мениджър на Севтополис Медикъл § СПА (Павел баня); Калоян Спасов – генерален мениджър на Ястребец Уелнес и СПА (Боровец); Никола Петков – изпълнителен директор на FPI Hotels & Resorts и Десислава Кърджова – генерален мениджър на хотел КООП (София).

Темите в програмата бяха подбрани така, че да отразяват най-актуалните предизвикателства и въпроси в хотелския бизнес днес: Как да възстановим заетостта след пандемията? Как да промотираме дестинацията, Кой-колко инвестира в строителство и реновация на хотели днес? Как да привлечем събития в хотела? Какви са иновациите във F&B? Какво да очакваме от зимен сезон 2020 и летен 2021? …и други.