На 12-ти февруари, Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели организира първата си тематична среща, чийто фокус ще бъде MICE туризмът.

Домакин на срещата е хотел „Арена ди Сердика“ (София), а основните акценти ще бъдат:

  • Какви са последните тенденции в MICE пътуванията по света?
  • Защо България изостава спрямо съседите си, като Сърбия и Румъния, по отношение на MICE туризма и как това може да бъде променено?
  • Ако правителството и общините не са особено активни в промотирането на страната ни като MICE-дестинация, какво може да направи бизнесът, за да промени статуквото?

Сред участниците в срещата ще бъдат членове и кандидат-членове на Асоциацията – генерални мениджъри, изпълнителни директори, собственици и оперативни директори на хотели и хотелски групи, сред които “Арте СПА § Парк” (Велинград), “Бест Уестърн Плюс Хотел Експо” (София), “Грийн Лайф Ризортс”, „Гранд Хотел София“, „Лъки Банско“, „FPI Hotels & Resorts“ (хотел “Арена ди Сердика”), „Sense Hotel“ (София), “Бест Уестърн Плюс Сити” (София), “Бест Уестърн Премиер Летище София”, „Кооп“ (София), „Метрополитън“ (София), „Севтополис Медикъл § СПА“ (Павел баня), „Централ“ (София), „Ястребец Уелнес и СПА“ (Боровец), „Рамада“ (София) и други.

Гост-лектор ще бъде Марк Томас – изпълнителен директор на HRG Bulgaria – една от най-успешните фирми, които се занимават с бизнес пътувания и MICE туризъм у нас.

За Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели
Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели е професионален клуб, който се грижи за интересите, разширяването на деловите контакти и професионалното развитие на хората, които управляват хотели и хотелски групи – изпълнителни директори, оперативни директори, клъстър генерални мениджъри, генерални мениджъри, управители, комплексни управители, собственици, ангажирани с управлението на хотела и др.

ВАНЕ преследва професионални и съсловни, а не политически или лобистки цели.

Основните цели на ВАНЕ са:

  • Квалификация: Да съдейства за повишаването на квалификацията и познанията на членовете си чрез различни семинари, конференции, обучения, изложения, професионална литература и пр.
  • Платформа за контакти: Чрез периодични срещи, да създаде среда за нефорални контакти и обмен на информация между членовете си.
  • Имидж: Да промотира и пази доброто име на професията на хотелския мениджър, както и добрите практики в нея.
  • Маркетинг: Чрез различни инициативи да съдейства на членовете си за привличане на нов бизнес и нови клиенти.
  • Етични и професионални стандарти: Да работи в посока приемането, налагането и поддържането на високи етични и професионални стандарти в областта на управлението на хотела.

Повече за целите, дейността и членовете на Асоциацията може да откриете тук>>